Proppautuminen

Vapaa-aika

Vapaa-ajallaan hahmot voivat pukeutua Akatemialla miten haluavat, eli koulukaapua ei tarvitse lainkaan käyttää oppituntien ulkopuolella. Pukeutumista ei pelissä lähtökohtaisesti sukupuoliteta, vaan kaikki voivat käyttää hameita tai housuja hahmon sukupuolesta riippumatta - ylipäätänsä sukupuoliroolit ovat tässä pelimaailmassa vain jästimaailmaan kuuluva asia.

Noitien ja velhojen käyttämät vaatteet ovat yleensä epäkäytännöllisiä: liehuvia helmoja, koristeita, isoja hihoja, epäkäytännöllisiä päähineitä, koruja jne. Taikaa käyttävän yläluokan tai rikkaan porvariston ei tarvitse pukeutua käytännöllisesti, eikä rahasta ole pulaa. (Koskee kaikkia pelissä olevia hahmoja!) Tässä pelissä saa panostaa niin paljon proppautumiseen kuin haluaa, mieluummin överit kuin vajarit! Proppauksesta ei kuitenkaan pidä ottaa stressiä: se ei ole tämän pelikamppanjan kannalta keskeisin asia, vaan jokainen saa propata juuri sen verran kuin itse haluaa.

Aatelishahmojen pelaajat voivat halutessaan itse kehittää sukuvaakunoita tai vastaavia hahmoilleen. Koulun vaakunaa saa myös vapaasti käyttää proppauksessa: Akatemia on lähtökohtaisesti kaikille hahmoille tärkeä ja lisäksi se on yleisesti arvostettu instituutio, joten hahmot voivat hyvin kantaa Akatemian tunnuksia.

Proppautumisessa saa mielellään ottaa vaikutteita ja hakea inspiraatiota 1900-luvun alun muodista. Tämä ei kuitenkaan ole histel-larppi ja taikamaailmassa muoti ja käytettävät materiaalit voivat olla hyvin erilaisia kuin jästimaailmassa. Inspiraatiota voikin yhtä hyvin hakea myös ihan potter-maailmasta ja fantasialarpeille tyypillisestä proppaustyylistä.

Oppitunnit

Oppitunneilla opiskelijoilla tulee olla musta avo- tai umpikaapu, johon kiinnitetään ennen peliä jaettava kangasmerkki (koulun vaakuna). Kaavun voi pukea ihan vaan hahmon vapaa-ajan vaatteiden päälle, eikä sen pituuteen liity mitään erityisvaatimuksia. Jos kaapu tuntuu vaikealta, myös musta sisäkäyttöön sopiva viitta tai vastaava käy hyvin.

Rituaalimagian oppitunneille tai pelissä muuten isompiin rituaaleihin osallistuvilla hahmoilla tulisi olla valkoinen kaapu tai muu valkoinen päällysvaate - valkoinen hartiahuivi käy sekin ihan hyvin tai jos valkoisen vaatteen hankkiminen tuntuu hankalalta, toimii valkoinen helmikaulanauhakin. Valkoinen väri heijastaa pois jossakin määrin ulkopuolelta tulevaa magiaa, joten valkoinen päällysvaate suojaa rituaalin suorittajaa. Vakavammin rituaaleihin suhtautuvat käyttävät myös valkoisia käsineitä rituaalia suorittaessaan. Myös liemitunneilla voi normaalin koulukaavun sijasta halutessaan käyttää valkoista päällysvaatetta (ihan tavallinen labratakki toimii hyvin) ja etenkin rituaalinomaisia mutkikkaampia liemiä tehtäessä voi muutenkin käyttää valkoisia käsineitä tai valkoista päällysvaatetta - tai valkoista helmikaulanauhaa.

Taistelutaitojen kurssilla hahmoilla tulisi olla vaatteet, jotka mahdollistavat liikkumisen. Hameen kanssa pärjää hyvin, mutta ylimääräiset liehuvat hihat, huivit ja kaavut kannattaa riisua taistelutaitojen oppitunnin ajaksi.

Muut propit

Makuusaleja ei propata pelinjohdon toimesta, vaan ingame-makuusaleissa nukkuvat pelaajat voivat itse propata makuusaliaan sen verran kuin haluavat. Ingame-makuusaleissa tullaan pelaamaan pelin aikana, sillä pelitila on pieni ja yksityisempiä keskusteluja käydään varmasti makuusalien puolella katsomatta paljoakaan sitä, nukkuvatko kyseiset hahmot kyseisissä makuusaleissa.

Hahmolla voi olla mukanaan myös erilaisia liemissä, rituaaleissa tai muussa taikuudessa tarvittavia välineitä. Oppitunneille tuskin tullaan kuitenkaan tarvitsemaan mitään muistiinpanovälineitä kummempia proppeja. Hahmolla voi hyvin olla mukanaan myös harrastuksiin kuten kirjallisuuteen, taiteeseen, musiikkiin tai käsitöihin liittyviä tarvikkeita, pelikortteja, noppia jne., sillä hahmot viettävät vapaa-aikansa enimmäkseen Akatemialla.

Mahdollisista asepropeista on sovittava erikseen pelinjohdon kanssa, mutta osan hahmoista on luontevaa pitää mukanaan jonkinlaista miekkaa, tikaria tai ampuma-asetta. Pelissä käytetään lähtökohtaisesti teatteriveitsiä ja lateksimiekkoja, mutta pelkästään proppikäyttöön voi pelinjohdon luvalla ottaa myös tylpän metalliterän.

Taikasauvoja ei pelikamppanjan alussa ole kuin muutamalla hahmolla.

Pelinjohdon saat kiinni osoitteesta taika.akatemia[at]gmail.com
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!