Hahmolista


Opettajakunta

Raja opettajien ja opiskelijoiden välillä on Akatemiassa häilyvä: kaikki ovat aikuisia. Suuri osa opettajista opiskelee itsekin ja tekee myös tutkimusta Akatemialla; myös monet opiskelijat tekevät omia tutkimuksiaan. Muutama opettaja vetää samoja kursseja vuodesta toiseen rutiinin tuomalla varmuudella, mutta suurin osa järjestää yksittäisiä kursseja silloin tällöin ja on monia oppiaineita, joiden opettaja vaihtelee vuodesta toiseen. Vaikka opettajakunnan kokoonpano vaihteleekin vuodesta toiseen, muodostaa opettajakunta aina nopeasti tiiviin työyhteisön. Kaikki opettajat ovat rehtori Nadezhda Pavelovnan valitsemia ja palkkaamia.

Oppitunneilla opettajia on tapana teititellä ja käyttää täyttä etunimi+patronyymi -puhuttelua, mutta oppituntien ulkopuolella opettajat ja opiskelijat ovat sinutteluväleissä. Opettajilla ei ole mitään valvonta- tai kurinpitovastuuta omien oppituntiensa ulkopuolella, vaan käytännössä oppituntien ulkopuolella opettajat ja opiskelijat ovat samalla tasolla.


Nadja, eli rehtori ja ja kohtalontaikuuden opettaja Nadezha Pavelovna Rodinova, 40 v.

Rodinovien suku perusti Akatemian 1700-luvun alussa ja Rodinovit ovat aina myös johtaneet koulua, missä käytännössä kaikki Venäjän merkittävät ja vaikutusvaltaiset velhot ovat opiskelleet. Nadja on astunut koulun johtoon hyvin nuorena ja Akatemia tuntuu olevan Nadjan elämän keskipiste. Kukaan ei ole kuullut Nadjalla olevan sukulaisia elossa, joten näyttää siltä että hänen jälkeensä Akatemia siirtyy pois Rodinovien suvun hallinnasta.

Nadja itse opettaa kohtalontaikuutta. Hän on innostava ja pidetty opettaja, joka myös osallistuu itse aktiivisesti muiden kursseille. Hän on mukana myös käytännössä kaikessa tutkimuksessa, mitä Akatemialla tehdään ja jos hän ei ehdi suoraan osallistua, on hän aina innokas kuulemaan tutkijoiden koeasetelmista ja tuloksista ja keskustelemaan magiasta. Akatemialle ei Nadjan aikana ole ollut tapana salata tutkimustuloksia, vaan magiasta, sen tutkimuksesta ja erilaisista tutkimustuloksista keskustellaan avoimesti Akatemian sisällä.

Nadjalla tuntuu kuitenkin riittävän aina aikaa istua juttelemassa muuten vaan Akatemian opettajien ja opiskelijoiden kanssa ja suurin osa akatemialaisista pitääkin häntä myös ystävänään. Myös moni entinen akatemialainen pitää edelleen yhteyttä Nadjaan. Luonteeltaan Nadja on utelias ja ystävällinen. Vaikka hän onkin yleensä hyväntuulinen, on hän viime vuosina alkanut saada äkillisiä raivonpuuskia, jotka selvästi häiritsevät häntä itseään.

Nadja ja taistelutaitojen opettaja professori Nowakowski, joka ei yleensä pidä kenestäkään, ovat selvästi hyvät ystävykset. Jostain syystä Nadja tuntuu luottavan professori Nowakowskiin enemmän kuin muihin akatemialaisiin. Nadja on sosiaalinen ja istuu milloin kenenkin seurassa juttelemassa, mutta erityisen usein hänen seurassaan istuu liemien opettaja Kostja tai vampyyri Tjoma, johon Nadja suhtautuu kuin tämä olisi perheystävä. Akatemialla äskettäin opiskelunsa aloittanut Genja on Nadjan perhetuttava ja kummipoika ja selvästi tälle läheinen. Yleensä Nadja tulee toimeen kaikkien kanssa - toisaalta hän myös valitsee jokaisen Akatemian opettajan ja opiskelijan, joten tämä ei liene ihme. Viime viikkoina hänen ja mielimagian opettaja Laran välille on kehittynyt merkillistä kireyttä, vaikka kumpikin selvästi yrittää olla kuin mitään ongelmaa ei olisikaan.


Professori Nowakowski, eli taistelutaitojen opettaja Nowakowski, mies, 35 v.

Nowakowskien sukua on jäljellä tasan yksi, ja tuokaan yksilö ei vaikuta halukkaalta siirtämään perintöään eteenpäin. Suvun tiedetään kuolleen pois pikkuhiljaa, ja omaisuutta sekä valtaa tuhlaamaan jäi ainoastaan Nowakowski.

Vain harva pitää Nowakowskista, mikä ei ole ihme, sillä taistelutaidoissa omaa luokkaansa oleva opettaja ei ole antanut mitään syytä, miksi kenenkään tulisi pitää hänestä. Silti tämän kursseille on aina enemmän halukkaita, kuin varsin valikoiva mies kursseilleen päästää. Ja niistäkin harvoista hän potkii vähintään kolmasosan pois ennen kurssin puoltaväliä. Lopulta kuitenkin ne, jotka pärjäävät kursseilla ja saavat professori Nowakowskin opetusta, kehittyvät taistelutaidoissa huomattavasti.

Jos ihmettelit, miksi professori Nowakowskia edes kutsutaan professoriksi, huhutaan hänen ansainneen professuurinsa Moskovan valtionyliopistosta. Huhu tosin torpataan usein sillä, että Nowakowski on aika nuori ehtiäkseen kaiken muun lisäksi saavuttaa jästiyliopistossa professuurin. Todennäköisempää on siis, että Nowakowski on päättynyt vaatimaan lisänimen käyttöä silkkaa kusipäisyyttään.

Rehtorin kanssa Nowakowski on kuitenkin selvästi hyvissä väleissä, ja heitä voisi jopa kuvailla ystäviksi. Lähes kaikille muille hän on kylmä, epäystävällinen ja yleensä niin epäjohdonmukainen jakamissaan sanktioissa, että jokainen joutuu pysyttelemään vähän varpaillaan hänen kursseillaan. Viimeisimpinä kurssilta heitettiin pihalle Irene ja Dima. Eikä mies tunnu hellittävän otettaan kurssien ulkopuolellakaan, joten hänen mustalle listalleen päätymistä kannattaa vältellä. Huhun mukaan hän on jotakin varsin kaukaista sukua Anjalle, mitä on hivenen vaikea uskoa. Mutta joka tapauksessa mies pitää tyttöä suojattinaan.


Kulttuurin ja filosofian opettaja Intu eli Iivari Sidorov, mies, 45 v.

Sidorovien suku on kotoisin Vienan Karjalasta, ja vaikka suku onkin aatelinen, ei kukaan silti oikein tiedä (tai välitä) siitä. Intu on kuitenkin kiertänyt nuorena miehenä Eurooppaa, ja tuntee sitä kautta eri kulttuureja paljonkin. Intu kirjoitti kirjeitä ja lyhyitä tekstejä kokemuksistaan vierailla mailla, haaveillen vielä kirjoittavansa painettavaksi asti päätyvän kirjan, mutta pääsikin Akatemialle opettamaan. 15 vuotta sitten molemmat vanhempansa äkisti menetettyään Intun olisi pitänyt palata Karjalaan tiluksia pitämään, mutta hän päätti jäädä Akatemialle opettamaan, sillä kärttyisälle äijälle paikasta oli tullut koti ja ihmisistä jonkinlainen perhe.

Intu tunnetaan Akatemialla alkoholiin taipuvaisena, kärttyisenä filosofina, jonka puheissa on yleensä vähintään vähän liioittelua tai värikynää. Alkoholin käyttö ei kuitenkaan ole toistaiseksi aiheuttanut ongelmia hänen työskentelylleen, mitä nyt aamuluennot ovat saattaneet jäädä joskus pitämättä. Hänestä kuitenkin pääosin pidetään, ja Intun nuorena miehenä tekemät matkat ovat todella antaneet hänelle sen asiantuntijuuden, jonka varassa hän opettaa. Intu on myös erinomainen loitsulaulannassa, ja hänen sukunsa on jopa jokseenkin tunnettu siitä.

Jokainen hänen kursseilleen osallistunut - ja muutkin Akatemialla - ovat saaneet kuulla Intun intohimoisesta palosta (jos tämän kärttyisen äijän murinoita voi niin kutsua) luonnon kunnioitusta ja sen tasapainon ylläpitämistä kohtaan. Karjalassa toki ylipäätään suhtautuminen taikaolentoihin on hieman erikoisempaa kuin suurissa kaupungeissa, mutta Intun ylenpalttinen kunnioitus kaikkia olentoja kohtaan saattaa joskus vaikuttaa jopa huvittavalta. Kunnioittaa nyt tonttuja sillä tavalla...


Misha eli riimujen opettaja Mihail Mihailovits Volkov, 33 v.

Lämmin, pehmeä riimujen opettaja Mihail Mihailovits on täydellisen akatemialaisen perikuva: hän on arvostetusta suvusta, rikas, älykäs, miellyttävä ja intohimoinen taikuudentutkija. Volkovin suku on yksi Venäjän rikkaimpia velhosukuja, ja Mishalla vaikuttaa olevan läheiset välit vanhempiinsa. Ainoana lapsena miehen harteille kuitenkin taitaa kasautua paljon: joitakin vuosia sitten hän joutui olemaan paljon poissa Akatemialta hoitamassa nyt jo edesmenneen sairaan sukulaisensa asioita.

Mishan opetustyyli on innostunutta, välillä hajamielistäkin: Misha kun ei aina muista, että kaikki eivät ole yhtä perehtyneitä riimuihin kuin hän itse. Oppituntiensa ulkopuolella miehen löytää yleensä tutkimusten parista tutkimusryhmän kanssa, jota johtaa hänen läheinen lapsuudenystävänsä Arseni.

Luonteeltaan Misha on ystävällinen ja hyväsydäminen, jos nyt paikoin ujo ja toisinaan jopa säikky tai hermostuneen oloinen. Siksi hilpeyttä herättääkin juorut tämän yöjuoksuista. Mies kun tapaa nykyään käydä erilaisilla "maaseuturetkillä" ja "tapaamassa tuttavia". Jos Mishalta koettaa tiedustella asiasta, hän vain punastuu ja vaikenee. Liekö hänen riiailujensa kohde joku naimisissa oleva aatelinen, vai miksi hän ei voi kertoa asiasta?


Rituaalimagian opettaja Marfa Rovio, 40 v.

Lempeä ja hiljainen Marfa on jo pitkään opettanut Akatemialla rituaalitaikuutta. Hänen käyttämänsä taikuus on pitkälti karjalaista luonnontaikuutta ja hänen opettamansa rituaalitaikuus eroaa suuresti perinteisemmästä venäläisestä rituaalimagiasta, jota esimerkiksi Dinara käyttää. Marfan käyttämänsä rituaalimagia nojautuu aina voimakkaasti luonnon ja luonnonolentojen kunnioittamiselle. Luonto, etenkin Karjalan ikimetsät, ovat Marfalle sydämän asia ja aihe, joka saa yleensä hiljaisen ja rauhallisen naisen tulistumaan.

Marfa tuntuu säikkyvän herkästi valoja ja ääniä. Marfa tunnetaan akatemian lempeänä äitihahmona, jonka luokse voi mennä juttelemaan milloin mistäkin ja jolle monien on helppo uskoa huolensa ja murheensa. Marfa tekee usein kaikessa hiljaisuudessa auttavia ja parantavia rituaaleja tai vie pyytäjien puolesta lahjoja väelle (tontuille ja haltioille), jotta nämä olisivat noidan ystäville suopeita. Marfa on Fainan täti, mutta näitä kahta harvoin nähdään yhdessä.


Pimeän magian ja kirousten opettaja Arseni Leonidovits Pavlov, 26 v.

Kaikille on selvää, että Arseni on huippuälykäs ja on ylpeä siitä. Hän on erittäin kiinnostunut kehittämään itseään ja haastamaan mieltään, on kunnianhimoinen ja päämäärätietoinen jotain halutessaan, jopa ärsyttävyyteen asti. Arseni oli monen mielestä omituinen valinta pimeän magian opettajaksi; Dinara olisi monen mielestä ollut ilmeisempi valinta. Joku voisi nähdä, että Arsenin heikkous on erittäin tiukassa kieltäytymisessä pimeän magian siirtämisestä tutkimuksista käytäntöön, mutta Arseni on pysynyt vakaasti kannassaan: hän on ehdoton pimeän magian käytön vastustaja. Hän kuitenkin nauttii suunnattomasti pimeän magian tutkimisesta ja akateemisesta keskustelusta aiheen ympärillä ja tietää selvästi aiheesta enemmän kuin useimmat muut. Arseni johtaa myös yhtä Akatemialla toimivista tutkimusryhmistä, jonka tutkimuskysymyksistä monet keskittyvät pimeän magian tutkimuseen.

Arsenin isä Lev on tullut noin vuosi sitten Akatemialle pitääkseen huolta siitä, että suvun ainoa perijä menisi naimisiin. Isän haaveet ovat kuitenkin toistaiseksi jääneet toteutumatta, sillä Arsenilla ei tunnu olevan mikään kiire pariutua. Häntä kiinnostaa lähinnä tutkimustyö ja opetus siinä ohessa. Hän viettää aikaa tutkijoiden tiloissa, hengailee eniten Mishan tai Lizan kanssa, ja ajautuu usein tiukkasävytteisiin, joskin akateemisesti aisteja hiveleviin väittelyihin magian teoriasta.


Kostja, eli liemien opettaja Konstantin Artemovits Ostrovski, 46 v.

Vaikka Ostrovskit ovat vanha suku, nämä ovat aina asuneet hieman syrjemmässä Venäjän isoimpien kaupunkien vilskeestä ja muutenkin pysyneet paljolti omissa oloissaan. Kostja onkin melkoinen poikkeus sukulaisiinsa verrattuna, sillä tämä on pyörinyt Akatemialla sivistyksen parissa jo reilun vuosikymmenen. Pirteä ja kaikille ystävällinen Kostja opettaa liemiä rennolla otteella. Mies selvästi tietää, mistä puhuu, mutta tätä ei ole koskaan tuntunut haittaavan se, jos oppilaat eivät jaksa hänen tunneillaan keskittyä tai kuunnella - kunhan kukaan ei aiheuta vaaratilanteita, ei Kostja valita opiskelijoille turhasta.

Vaikka Kostja on luonteeltaan kovin positiivinen ja vaikuttaa kohtelevan yhtä ystävällisesti niin aatelisia, rahvaita kuin olentojakin, monet on silti yllättänyt se, että Kostjan lähipiiriin vaikuttavat kuuluvan niin Dinara kuin Nowakowskikin, sillä ainakaan luonteidensa perusteella näillä ei ole mitään yhteistä Kostjan kanssa. Kostjan ystävyys Akatemian rehtorin Nadjan kanssa sentään käy järkeen. Avoimen viileästi Kostja tuntuu suhtautuvan vain Natashaan, joka jokin aika sitten sooloili liemien tunnilla ja sai täytettyä luokan väliaikaista sokeutta aiheuttavalla kaasulla. Tuolloin moni näki ensimmäistä kertaa, kun Kostja raivostui ja potki Natashan välittömästi ulos kurssilta.

Huolimatta siitä, että Kostja on viettänyt Akatemialla jo vuoden jos toisenkin, harva tietää tämän yksityiselämästä mitään. Aatelissuvuksi Ostrovskin suku on aina pysynyt kovin etäällä seurapiireistä eikä Kostjastakaan ole koskaan liikkunut mitään mehukkaita juoruja. Ehkä sen takia osa akatemialaisista tykkääkin spekuloida, mitä oikein on meneillään Kostjan ja nuoren Iran välillä, sillä kaksikko viettää ihmeen paljon aikaa keskenään lukittujen ovien takana. Jos joku on kuitenkin rohjennut kysyä Kostjalta mistään tämän yksityiselämään liittyvästä aiheesta on Kostja vain hymyillyt ja todennut, että hänen elämänsä on niin tavanomaista, että siitä on turha puhua.


Lara, eli mielimagian opettaja Larissa Mihailovna Ohotnikova, 35 v.

Lara on kotoisin kaukaa Uralilta eli sivistyneen maailman laidalta kuten hän itse sanoo. Ohotnikoveihin törmää kuitenkin Pietarissa jatkuvasti: suku ei ole erityisen merkittävä, mutta se on suuri ja sillä on velhoduumapaikkakin, minkä lisäksi monet Ohotnikoveista on Laran tavoin muuttanut pääkaupunkiin, Laran sisko Inna on ollut tutkijana ja opiskelijana Akatemiassa Laraakin pidempään. Lara on tunnettu pimeyden olentojen metsästäjänä, joka on kierrellyt pitkin Venäjää tappamassa vampyyreja ja ihmissusia. Ne, jotka tuntevat metsätäjien asioita, tietävät että Ohotnikovien suvussa on ennenkin ollut tunnettuja metsästäjiä. Metsästäjät toimivat yleensä pareittain tai ryhmissä, mutta menetettyään työparinsa Ruslanin vampyyrin uhriksi on Lara työskennellyt jo muutaman vuoden ajan yksin. Hän on kirjautunut välillä Akatemiaan opiskelemaan ja viettänyt välillä pitkiä aikoja matkustellen vaarallisten olentojen perässä pitkin Venäjää.

Lara on synnynnäinen ja voimakas mielimaagi. Mielimaageja sitoo myös voimakas moraalikoodisto, joka estää mielimaagia käyttämästä millään tapaa hyväksi vahingossa toisen mielestä poimimimaan salaisuuksia ja Laran on joutunut tekemään aikoinaan paljon töitä opetellessaan sulkemaan mielensä muiden ajatuksilta ja tunteilta. Nyt tänä syksynä hän vetää ensimmäistä kertaa mielimagian kurssia Akatemialla. Hän on hyvä opettaja, mutta mielimagia on vaikea taikuuden laji, eikä sitä ole opetettu Akatemialla lainkaan kymmeniin vuosiin.

Lara, Zukhumar ja Ksenja muodostavat tiiviin kolmikon, joka tuntuu sotkeutuvan jatkuvasti milloin mihinkin seikkailuun tai selkkaukseen. Lara ja vampyyri Tjoma suhtautuvat toisiinsa avoimen vihamielisesti, mikä ei ole mikään yllätys kenellekään. Laralla ja taistelutaitojen opettaja professori Nowakowskilla tuntuu myös olevan jotakin toisiaan vastaan, mutta toisaalta Nowakowski ei tunnu pitävän oikein kenestäkään eikä juuri kukaan välitä ottaa asiaa henkilökohtaisena loukkauksena. Aivan viime viikkoina Laran ja rehtorinkin välille on ilmestynyt uutta kireyttä, vaikka kumpikin selvästi yrittää olla kuin ei mitään.


Sauvataikuuden opettaja Marcelle Beaumont Romanova, 26 v.

Ylimielinen ranskatar vai sydämellinen tuulahdus Eurooppaa? Marcelle jakaa mielipiteitä enemmän kansallisuutensa ja harjoittamansa sauvataikuuden kuin luonteensa takia. Madame Beaumont Romanova on saapunut Pietarin sekä diplomatian merkeissä että puolisonsa Jekaterina Nikolajevna Romanovan kanssa.

Katja ja Marcelle vaikuttavat olevan mitä onnellisin pari, eikä ole harvinaista, että joku romantiikannälkäinen päivittelee ääneen heidän söpöyttään. Noidat tutustuivat joitakin vuosia sitten Pariisissa, jossa Katja omistaa tunnetun yökerhon. Moni teistä onkin nauttinut parin vieraanvaraisuudesta.

Marcellen ystäväpiiriin kuuluu lisäksi Dunja ja Felix, jonka noita tuntee jo Beauxbatonsista. Marcelle on opiskellut Akatemialla jo jonkin aikaa, mutta nyt opettaa ensi kertaa sauvataikuuden kurssia - uhka vai mahdollisuus?


Opiskelijat:

Suurin osa akatemialaisista pääasiassa opiskelee taikuutta, moni tekee myös omia tutkimuksiaan ja osa vetää kursseja. Akatemialla on Venäjän kattavimmat magiaa käsittävien kirjojen kokoelmat ja sinne ovat hakeutuneet voimakkaimmat, vaikutusvaltaisimmat tai muuten merkittävimmät venäläiset velhot ja noidat. Mitään tutkintoa Akatemialla ei suoriteta, eikä kursseista yleensä saa mitään arvosanoja, mutta pelkkä Akatemialla vietetty aika nostaa yleensä velhon vaikutusvaltaa, sillä kaikki tietävät että kouluun pääsevät vain parhaat. 


Katja eli Jekaterina Sergejevna Romanova, 26 v.

Katja on tsaarin isän serkun, suurherttua Sergein ja ballerina Mathilde Krzesinskan lapsi, käytännössä siis Olga Nikolajevnan pikkuserkku. Romanovien suvussa ei tällä hetkellä ole tiettävästi Olgan ja Katjan lisäksi muita taikojia.

Katjan äidillä Mathildella oli ja on yhä, jos jonkinmoisia miesseikkailuja, joista jästien juorulehdet toisinaan julkaisevat. Katja asui pitkään Pariisissa, ja onkin todennäköistä, että hänet ajoi ulkomaille juurikin nämä kiusalliset juorut. Ranskassa noita tutustui nykyiseen puolisoonsa, Marcelleen, ja he vaikuttavat olevan mitä onnellisin pari. Molemmat naiset ovat vahvoja, älykkäitä ja silminnähden syvästi toisiinsa kiintyneitä.

Pariisissa Katja omistaa venäläisen klubin, jossa suurin osa taikakermasta on joskus viettänyt sen yön, josta ei puhuta. Luonteeltaan noita on ehkä vaimoaan pidättyväisempi, mutta vähintään yhtä terävä.


Olga Nikolajevna Romanova, 21 v.

Olga on niin taika- kuin jästi-Venäjäänkin hallitsevan tsaari Nikolai II:n lapsista vanhin ja ainoa, jolla on taikakykyjä. Hän on kasvanut lähinnä jästihovissa, mutta kun hänen taikakykynsä puhkesivat, on hän alkanut hoitaa erilaisia edustus- ja diplomatiatehtäviä taikamaailman puolella. Olgan omat taikakyvyt ovat kuitenkin hyvin heikot ja yksinkertaisenkin loitsun opetteleminen tuntuu olevan lähes ylivoimaista nuorelle prinsessalle. Olga on älykäs ja sinnikäs ja hänen tekninen osaamisensa tulee esille niin sellaisissa ryhmärituaaleissa, missä hänen ei juuri tarvitse käyttää omaa voimaansa, minkä lisäksi hän on osoittanut taipumuksia mielimagiaan. Olga kärsii ajoittaisista huimauskohtauksista ja on yleisesti tiedossa, että hänen pikkuveljensä Aleksei sairastaa verenvuototautia, jota edes Venäjän mahtavimpana parantajana tunnettu Grigori Jemifovits ei ole kyennyt parantamaan.

Olga on hyvin nuori ja kiihkeämielinen ja vaikka hän onkin saanut erinomaisen kasvatuksen, on hänen toisinaan vaikea hillitä kieltään ja hän saattaa sanoa mielipiteensä hyvinkin jyrkästi ja kiivaasti. Hän suhtautuu tunteellisesti esimerkiksi jästien käymään sotaan ja on antanut jopa ymmärtää, että taika-Venäjän pitäisi kantaa vastuuta eikä pysytellä sivussa - näkemys, joka ei juuri saa vastakaikua taikamaailman puolella. Olga itse on toiminut jästien sotasairaalassa vapaaehtoisena ennen Akatemialle tulemistaan. Jotkut epäilevätkin, että kiihkeämielinen prinsessa on lähetetty Akatemialle rauhoittumaan, ettei tämä aiheuttaisi taika-Venäjälle diplomaattista kriisiä erittäin hankalassa poliittisessa tilanteessa.

Olga seurustelee Jusupovin sukuun kuuluvan, myöskin Akatemialla opiskelevan Mitjan kanssa. Akatemialla hän on ystävystynyt Iran ja Agdan kanssa.


Mitja eli Dimitri Mihailovits Jusupov, 30 v

Jusupovien suku on korkea-arvoinen ja tunnettu aatelissuku, jonka edustajia liikkuu niin taikahovissa kuin jästihovinkin puolella. Myös Mitja on kasvanut hovin loisteessa ja liikkuu tsarinhovissa luontevasti ja itsevarmasti, sillä hänen tätinsä on arvostettu prinsessa Jusupova ja serkkunsa prinssi Felix Jusupov. Tästä huolimatta Mitjan ja tsaarin ainoan taikovan tyttären, Olgan, suhde yllätti monet, eikä vähiten Mitjan oman siskon, Sonjan, joka tuntuu suhtautuvan Olgaan kylmän virallisesti. Mitja usein kiusaa siskoaan tämän mustasukkaisuudesta lempeällä huumorillaan. Veli ja sisko eivät voisi olla yhtään erilaisempia, sillä taiteita ja seikkailuja rakastava, iloluontoinen velho saa siskonsa näyttämään kenties vakavammalta mitä tämä oikeasti on.

Mitja harrastaa taiteita ja on vannoutunut pafisti, minkä lisäksi myös luonnonsuojelu on hänelle sydämen asia. Hänen ympärilleen onkin muodostunut Akatemialla löyhä piiri, jossa näistä aiheista keskustellaan ja joka on myös ottanut tavaksi levittää Akatemialla toisinaan pasifistisia postereita ja lentolehtisiä.


Sonja eli Sofja Mihailovna Jusupova, 31 v

Sonja kuuluu myös arvostettuun Jusupovin prinssisukuun. Sekä suvun velhohaara että jästihaara ovat erittäin korkea-arvoisia ja tunnettuja ja koska molemmat sukuhaarat liikkuvat hovipiireissä, on niiden välillä myös paljon yhteydenpitoa toisin kuin nykyään yleensä taika-aatelissuvuissa. Sonja on käynyt erittäin avostetun Pietarin kadettikoulun ja työskentelee armeijassa strategina. Hän on paremmin perehtynyt vuoden 1812 isäinmaalliseen sotaan (eli Napoleonin vastaiseen sotaan) kuin kukaan muu Akatemialla.

Sonja on loukannut lapsena onnettomuudessa jalkansa, eikä sitä ole koskaan onnistuttu täysin parantamaan, mitä Sonjan on selvästi vaikea hyväksyä. Sonja on vakava ja selkeän kunnianhimoinen, älykäs ja määrätietoinen. Sonja selvästi uskoo Venäjän ylivertaisuuteen ja tsaarin korkeimpaan valtaan kuin kallioon, ja naiselle onkin viime aikoina ollut vaikeaa sovitella kahta hänessä vallitsevaa puolta: suurta kunnioitusta ja velvollisuutta tsaaria ja tämän perhettä kohtaan, sekä mustasukkaisuutta omaa veljeään kohtaan. Sonja ja Mitja ovat olleet jo pienestä asti parhaat ystävät, vaikka ovatkin luonteiltaan kuin yö ja päivä, ja Sonjan on ollut vaikea hyväksyä veljen yhä enenemissä määrin Olgan kanssa viettämä aika. Kenties Sonja on tämän vuoksi alkanut viettää enemmän aikaa äpärälapsena Suomessa syntyneen Felixin kanssa, vai onko suhteessa muutakin kuin tarvetta veljenkorvikkeelle?


Felix Kylänpää, 30 v.

Kukaan ei ole varma, miten Suomessa palvelustytölle syntyneellä äpärällä on ollut varaa käydä arvostettua Beauxbatonsin koulua - saati päästä akatemiaan seurustelemaan aristokraattien kanssa. Kaikeksi onneksi Felix on kuitenkin venäläismielinen, rauhallinen ja auktoriteetteja kunnioittava mies, joka onkin jo solminut ystävyyssuhteita muun muassa korkea-arvoiseen Jusupovin taikasukuun kuuluvan Sonjan kanssa. Sonja vaikuttaakin kiintyneen Felixiin kovasti, sillä nainen tuppaa olemaan tämän seurasta melkein yhtä mustasukkainen kuin oman veljensä seurasta.

Felix kantaa Beauxbatonsiin hankittua taikasauvaansa ylpeydellä ja on Marcellen lisäksi selvästi parhaiten sauvataikuutta ymmärtävä ja hallitseva velho akatemialla. Felix kertoo avoimesti mielipiteitään sauvataikuuden ylivoimaisuudesta verrattuna perinteisempiin taikamuotoihin, mikä on herättänyt närää monissa akatemialla.

Felix on kiinnostunut sauvataikuuden lisäksi erityisesti nimenomaan taikasauvoista. Kukaan koko Venäjällä ei tiettävästi osaa valmistaa taikasauvoja, vaan kaikki käytössä olevat sauvat ovat ulkomaalaisten sauvaseppien tekemiä. Felix tutkii parhaillaankin yhdessä Arsenin johtaman tutkimusryhmän kanssa erilaisten aineiden magianjohtavuutta, ilmeisesti nimenomaan taikasauvoihin liittyen.


Lev, eli Leonid Anatolovits Pavlov, 44 v.

Pietarilainen, vanha aatelissuku Pavlov tunnettiin seurapiireissä 16-vuotta sitten traagisesta tarinasta, kun kuvankaunis Anja - Levin vaimo ja Arsenin äiti - menehtyi. Mikään kovin odottamaton uutinen tuo ei ollut, sillä vuosia heikkokuntoinen Anja oli ollut raskaana. Seurapiirit kuitenkin muistavat yhä, kuinka musertunut Lev oli vaimonsa, ja syntymässä olleen lapsen menetyksestä.

Parannustaikuutta opiskellut Lev ei ole ollut Akatemialla vuoden päiviä pidempään, ja monille on tullut jokseenkin selväksi hänen tulleen pikemminkin poikaansa Arsenia valvomaan, kuin opiskelemaan. Isä ja poika eivät kuitenkaan liiemmin ole tekemisissä keskenään, ja jokaiselle on varmasti selvää, ettei kylmänkalskea tutkija ole tunteikkaan ja määrätietoisen isänsä kanssa parhaissa mahdollisissa väleissä. Levin tiedetään odottavan Arsenin kihlautumista, sillä olisihan sille jo korkea aika. Arseni on kuitenkin suvun perijä ja tavallaan velvoitettukin jatkamaan sukulinjaa.

Lev osallistuu säännöllisesti spiritualistisiin istuntoihin ja viettää aikaansa melko paljon Akatemian tekstikokoelmien parissa. Osa Akatemialla olleista on tutustunut häneen myös parannustaikuuden osaamisen kautta, sillä Lev on se, keneltä usein käydään pyytämässä apua verta vuotavien haavojen tai murtuneiden varpaiden kanssa. Yleensä mies viettää aikaa Ustinkan tai Andrein seurassa.


Dinara Stepanovna Sibirskaja, 42 v.

Useimmat eivät tiedä Siperiasta paljoakaan, mutta sen verran on selvää, että Sibirskin suku on pitkään hallinnut valtavia alueita ja sen luonnonvaroja. Suvun alueella on Udatšnin kaivos, mikä tuo suvulle rikkauksia, sillä juuri tämä kaivos tuottaa ison osan venäläisestä kullasta, timanteista ja muista jalokivistä, puhumattakaan maagisista jalokivistä. Suku on erittäin vanha ja arvostettu, eikä ole lainkaan sattumaa, että Sibirskejä löytää niin politiikasta, tutkimuksesta kuin seurapiireistäkin.

Monet ovat saattaneet kuulla entisen akatemialaisen Valentinan, eli Dinaran isoäidin, ennustuksen tsaarin avioliitosta valtaanastujaisten aikana - "He punovat itselleen ja koko Venäjälle kohtalonkudelmaa, joka piirtää vielä kuvan kuolemasta ja kärsimyksestä".

Dinara on omistanut elämänsä tutkimaan perinteisiä rituaaleja ja kirouksia. Dinara on käynyt opiskelemassa akatemialla jo pitkään, käynyt välillä muualla tekemässä tutkimusta, mutta palannut aina takaisin. Monet povasivat tästä jo seuraavaa rituaalimagian tai pimeän magian opettajaa, mutta pestit menivät muille - oli se sitten Dinaran valinnasta tai rehtorin mielipiteestä. Vaikka Dinara ei kuulu opettajakuntaan, on hän pitänyt huolta akatemiaa suojelevista rituaaleista.

Dinaraa ei vaikuta hetkauttavan mikään, eikä monet osaa lukea tätä viileää ulkokuorta ollenkaan, mutta se on selvää, että perinteitä vaalivaa on turha yrittää houkutella modernin magian tai eurooppalaisten mielipiteiden äärelle. Vahvasti vanhoollisvenäläinen Dinara on kuitenkin onnistunut löytämään yhteyden liemien opettajan Kostjan kanssa, kuten myös yllättäen Intun kanssa, jonka kanssa nämä nostavat usein kuppia ja väittelevät milloin mistäkin.

Perinteistä magiaa harjoittavaa Dinaraa ei saisi modernin magian kurssille pakottamallakaan ja tämä halveksunta näkyy myös sauvataikuuden opettajalle Marcellelle. Mitään suoranaista tappelua näiden välillä ei ole, mutta monet odottavat milloin pinnan alla kytevä jännite vihdoin räjähtää. Tai enemmänkin milloin Dinaran reagoimattomuus saa Marcellen pinnan katkeamaan.


Dunja eli kapteeni Jevdokija Amirovna Ibraeva, 35 v.

Edes äidinpuolen suvun, vanhan pietarilaisen sotilassuvun Orlovien nimi ei riittänyt avaamaan kazakstanilaiselle Dunjalle Pietarin eksklusiivisten kadettikoulunen ovia saati sitten paikkaa chevalierkaartissa. Dunja on rakentanut uraa taika-armeijassa raja-alueilla partioivissa joukoissa ja hänen joukko-osastonsa on ollut aikoinaan mukana jästien Japanin vastaisessa sodassa antamassa sivustatukea jästiarmeijalle. Kazakstanilaisella on ehkä rintamakokemusta, mutta on selvää ettei pelkkä kenttäupseeri ymmärrä strategiaa tai sodan teoriaa - yli sata vuotta rauhan aikaa elänyttä taika-armeijaa ja Petrogradin upseeripiirejä tai chevalierkaartilaisia eivät syrjäisellä rajaseudulla partioivan joukko-osaston kapteenin mielipiteet ja analyysit kiinnosta.

Dunja oli armeijan mukana loppukesästä rauhoittamassa Kazakstanin alueella jotakin levottomuuksia ja on sen jälkeen ollut tavallista vaitonaisempi ja sulkeutuneempi. Dunjalla on sukulaisia myös jästiarmeijassa rintamalla ja se tuntuu saavan hänet kuvittelemaan, että hänellä on jotakin syvällisempää ymmärrystä tai tietoa jästien sodasta kuin tsaarin neuvonantajilla ja lehtien virallisissa tiedoitteissa. Mutta kun jästi-Venäjä on sodassa ja sodan uhka myös taika-Venäjän yllä, on puhuminen vaarallista.

Dunja on voimakas taikoja, mutta hänellä on edelleenkin vaikeuksia kontrolloida omia taikavoimiaan. Hän on ollut vuosien mittaa useita kertoja akatemialla opiskelemassa taikavoimiensa hallintaa ja tutkimassa taistelumagiaa, parhaillaankin hänellä on meneillään jokin taisteluriimujen tutkimusprojekti riimujen opettaja Mishan ja armeijan strategi Sonjan kanssa. Dunja on myös kontrolloimaton animaagi ja vain Mishan kehittämät, kasvoille piirretyt riimut estävät häntä muuttamasta muotoaan korpiksi. Asia on selvästi Dunjalle kipeä ja hän tekee kovasti töitä saadakseen taikavoimansa parempaan kontrolliin.

Akatemialla Dunja viettää paljon aikaa muiden kazakstanilaisten kanssa, mutta on istunut usein myös Marcellen kanssa juttelemassa ja tuntuu viihtyvän hyvin ranskalaisen seurassa.


Dima eli Vadim Iraklievits Gorov, 32 v.

Dima on tunnetun moskovalaisen upseerisuvun perillinen ja Natashan vanhempi veli, jonka voi usein akatemialla nähdä riitelemässä siskonsa kanssa. Ei tarvita kuin pienen pieni kipinä polttamaan muutoin niin kovin hillityltä ja huolitellulta vaikuttavan miehen päreet ja sisarusten välinen riita syttyy ilmiliekkeihin. Ihan aiheettomia riidat eivät toki ole, sillä sukunsa mainetta vaaliva perillinen yrittää vain parhaansa ohjata selkeästi hunningolla olevan siskonsa takaisin kaidalle tielle.

Niin kauan kuin kukaan muistaa, on Pietarin hovissa aina vaikuttanut armeijan palveluksessa ansioitunut Gorov ja kadettikoulun käynyt Dima jatkaa kunniakkaasti sukunsa pitkää perinnettä tultuaan valituksi arvostettuun chevalierkaartiin. Kaikin puolin Dima olisi erinomainen vävyehdokas kenelle tahansa sukunsa vaikutusvaltaa ja statusta pönkittävälle kanssa-aateliselle, mutta valitettavasti näyttää vahvasti siltä, että tämä on jo varattu. Kenellekään ei pitäisi olla epäselvää, että Dima ja Irene ovat läpeensä rakastuneita toisiinsa, eivätkä he suotta piilottele jo selvästi vakiintunutta parisuhdettaan akatemialla. Ihmetellä kyllä sopii, miten ihmeessä julkikuvastaan yleensä niin tarkat Gorovit ovat antaneet poikansa rakastua perähikiältä kotoisin olevaan rahattomaan porvariin.

Muuten kuin rakastettunsa Irenen vierellä, Diman voi myös usein nähdä viettämässä aikaa ystäviensä Sashan, Tjoman ja Genjan seurassa. Ystävien tuki tuleekin Dimalle varmasti tarpeen, jos hänen vanhempansa saavat kuulla, että hänet on vähän aikaa sitten potkittu pois Nowakowskin taistelutaitojen tunnilta. Dima oli asettunut puolustamaan Ireneä professorin mielivaltaiselta käytökseltä, kun Nowakowski oli tyynesti todennut, että upseeri Gorov voikin samalla saattaa palvelusväkensä ulos ovesta ja sulkea oven perässään, sillä kummallakaan ei ollut kurssille enää tulemista.


Natasha eli Natalia Iraklievna Gorova, 29 v.

Vaikka tunnetun moskovalaisen upseerisuvun nuorempi lapsi on nimetty esiäitinsä, Isänmaallisen sodan sotasankari Natalia Iljovnan mukaan, hän tuntuu omistavan kaiken aikansa tuottaakseen suvulleen käytöksellään mahdollisimman paljon häpeää. Ei voi kuin ihmetellä, miten ihmeessä omalle vapaudelleen ja nautinnolleen elävä Natasha on koskaan pärjännyt kadettikoulussa ja kaikki odottavatkin tällä hetkellä jännittyneinä, kuinka kauan tämän vanhemmat jaksavat enää katsoa tämän toilailuja akatemialla ennen kuin lähettävät lapsensa armeijan palvelukseen kasvamaan aikuiseksi.

Natasha ei kuitenkaan tunnu juurikaan kantavan huolta huomisesta, vaan hän kohauttaa olkiaan kaikelle muulle paitsi hänen käytöstään rajoittamaan pyrkivälle kritiikille, jota hänen isoveljensä harrastaa enemmän kuin monet akatemialla toivoisivat. Natashalla on nimittäin tapana vastata kaikenlaiseen kritiikkiin hyökkäävästi, minkä vuoksi hänen ja hänen isoveljensä Diman riidat ovatkin yleinen näky. Useimmista tosin vaikuttaa siltä, että Natasha oikein yrittämällä yrittää kaivaa veljestään reaktiota aikaiseksi vain päästäkseen riitelemään tämän kanssa.

Natashan arvaamaton alkoholinkäyttö on myös tullut kaikille tutuksi: toisinaan hän tuntuu pärjäävän pelkällä ylläpitoryypyllä, kun taas toisinaan hänellä on tapana kyntää koulun käytäviä humalapäissään. Natashan juomisesta ei onneksi yleensä ole haittaa muille kuin tälle itselleen, mutta Kostjan pitämältä liemikurssilta hän sai lähtöpassit aiheutettuaan pienimuotoisen vaaratilanteen sekoittamalla epähuomiossa - ja todennäköisesti hentoisessa hiprakassa - väärää ainesosaa liemeen, joka oli pölläyttänyt koko luokan täyteen väliaikaisesti sokeuttavaa savua. Ei siis ole mikään ihme, että toinen viettää aikaa muiden oppimisvaikeuksista kärsivien kanssa koulun epävirallisessa lukupiirissä.

Natashan tiedetään olevan romanttisessa suhteessa Sashan kanssa, vaikka Sashan toisaalta tiedetään olevan myös suhteessa Zukhumariin. Kaikille ei ole ihan selvää, mikä kuvio tässä on taustalla, eivätkä monet toisaalta ymmärrä, miksi Sasha vilkaisisikaan Natashan suuntaan, jos hänellä vain on asiat hyvin Zukhumarin kanssa.


Irene Gavrilovna Kaczynskaja, 32 v.

Porvaritaustaisen Irenen suvusta ei tiedetä paljoakaan, sillä hän ei ole kokenut aiheelliseksi kertoa siitä akatemialla, ellei joku ole kysynyt. Irene onkin itse aina painottanut, että hänestä on tärkeämpää keskittyä ihmiseen itseensä tämän sukutaustan sijaan. Ihmisen lähtökohdilla ei ole mitään väliä, sillä ainoastaan yksilön omalla tulevaisuudella ja onnellisuudella on merkitystä. Irene onkin erittäin määrätietoinen nuori aikuinen, joka on asettanut selkeät tavoitteet elämälleen.

Sen verran kaikki kuitenkin tietävät, että Irene ei ole aatelinen, eikä edes erityisen rikas, vaan hän opiskelee akatemialla tällä hetkellä Gorovin suvun rahojen turvin tultuaan palkatuksi suvun palvelukseen erinomaisen miekkailutaitonsa vuoksi. Pahantahtoiset juorut saattaisivat helposti leimata Irenen onnenonkijaksi, joka pyrkii vain käyttämään Goroveja hyväkseen. Irene saisi kuitenkin olla maailman taitavin näyttelijä, jotta hän pystyisi esittämään niin aidosti rakastunutta kuin miltä hän Dimaa katsoessaan näyttää.

Ajoittain Irene on hillittyjen ja hiljenemään opetettujen aatelisten keskellä ainoa, joka uskaltaa tuoda rehellisen mielipiteensä julki. Irenen kommentit yhteiskunnan luokkajaon epäoikeudenmukaisuudesta ovatkin kirvoittaneet etuoikeutettujen aatelisten keskuudessa lukuisia neuvoja siitä, miten Irenekin voi omalla toiminnallaan harjoittaa hyväntekeväisyyttä auttaakseen vähempiosaisiaan. Viimeisimmäksi Irenen turhan herkässä olevat kielenkannat johtivat siihen, että professori Nowakowski potki hänet pois taistelutaitojen kurssilta hänen yrittäessä kohteliaasti huomauttaa professorille, että hallitumpi voimankäyttö hyökkäystä demonstroidessa olisi erittäin suotavaa.

Irenen tiedetään myös kärsivän yöllisistä painajaisista, joihin hän usein herää paniikkikohtauksen partaalla. Dima rientääkin tällöin usein hänen sänkynsä vierelle ja auttaa hänet pahimman yli valvoen toisen sängyn vierellä aina siihen asti, että tämä on nukahtanut uudestaan.


Sasha eli Alexander Valentinovits (tai Alexandra Valentinovna) Lesenko, 33 v.

Sasha on Voronežin alueella vaikuttavan maalaisaateliin kuuluvan suvun perillinen ja voimakas luonnontaikuuden kanavoija. Parannustaikuuteenkin erikoistuneena hän on akatemialla yleensä se, joka jaksaa pitää muista huolta ja varmistaa, että kaikilla on hyvä olla. Sashan tyynen rauhallinen ja helposti lähestyttävä olemus suorastaan kutsuu luokseen ja hänen seurassaan vietetty aika tuntuukin siltä kuin olisi juuri levännyt lämpimässä, kaikki tervetulleeksi toivottavassa syleilyssä, jossa huolet ja murheet kaikkoavat hetkeksi mielestä, eikä ketään tuomita. Hänellä tuntuu olevan loputtomasti ymmärrystä muiden tunteita kohtaan sekä pohjaton lähde empatiaa ja hyväntahtoisuutta. Hän kommunikoi avoimesti omista tunteistaan ja rohkaisee pehmeästi myös muita tekemään samoin.

Sasha on jatkuvasti altis tarjoamaan matalalla kynnyksellä niin lohtua kuin myös rohkaisevia sanoja teekupposen äärellä aivan kaikille ympärillään, jos vain aistii jonkun sellaista tarvitsevan. Hän myös lupaa hetkeäkään empimättä auttaa ketä vain ratkaisemaan ongelmansa, mikäli häneltä vain pyytää suoraan apua - kunhan häntä vain muistaa kohdella kunnioittavasti! Sasha nimittäin tuntee oman arvonsa, eikä anna kenenkään kävellä ylitseen, mutta vilpittömästi apua pyytävälle hän ei ole koskaan vastannut kieltävästi. Sashan sisäinen itsevarmuus näkyy myös tämän vapaassa itseilmaisussa, joka kattaa niin maskuliinin kuin feminiinin. Sasha valitseekin vapaa-ajan asunsa aina sen päivän tunnetilan mukaan ja tätä samaa hän myös noudattaa virallisissa yhteyksissä nimensä maskuliini- ja feminiinimuodon kanssa.

Kiirettä Sashalla kuitenkin tuntuu pitävän, sillä muiden auttaminen ja pasifistien kesken luonnonsuojelun puolesta puhuminen tuntuu opiskelujen ohella vievän kaiken tämän ajan. Vähäisellä vapaa-ajallaan Sashan voi kuitenkin löytää joko läheisten ystäviensä tai jommankumman kumppaninsa, Natashan tai Zukhumarin, seurasta. Vaikka Sashan suhdekiemurat eivät olekaan kaikille akatemialla ihan selkeitä, nähtävästi tilanne on kuitenkin se, että niin Natasha kuin Zukhumarkin ovat tilanteen tasalla ja hyväksyneet sen. Monen huulilla pyörii kuitenkin yksi ja sama kysymys, vaikka kukaan ei ole sitä suoraan Sashalta kehdannut kysyäkään: miten ihmeessä tällä ylipäätään riittää aika kummankin kumppaninsa tasapuoliseen huomioimiseen kaiken kiireen keskellä?


Zukhumar Smagulkyzy, 31 v.

Kaukainen Kazakstan on monille tuntematonta aluetta, eihän siellä ole muuta kuin aroa, jotain vuoria ja lohikäärmeitä, mutta juurikin lohikäärmeet ovat Smagul-suvulle rahanlähde. Lohikäärmeiden hallinta on muutenkin vaikeaa, saatika pelkällä lauluäänellä, mutta juuri tämä suku on hionut taidon huippuunsa. Zukhumar on harvinaisen lahjakas tässä vaativassa taikuudenlajissa, vaikka pääseekin harvoin esittelemään taitojaan juuri lohikäärmeen kanssa.

Karu Kazakstan ei ollut noidalle selvästi tarpeeksi, sillä Zukhumariin on saattanut törmätä niin Petrogradissa, kuin muuallakin Euroopassa. Juhliminen, sängystä toiseen hyppiminen ja toistaankin älyttämämmät seikkailut ovat värittäneet tämän aikuiselämää. Levottomuus ei ole laantunut, sillä Zukhumar on löytänyt sielunsiskonsa Larasta ja Ksenjasta, ja kolmikko vain ruokkii toistensa seikkailunhalua. Tosin se oli myös Lara ja Ksenja, jotka houkuttelivat Zukhumarin akatemiaan päälle vuosi sitten, mistä tämä on myös löytänyt jotain pysyvää.

Sasha ja Zukhumar ovat seurustelleet kohta vuoden, mutta koko tämä aika ei ole ollut ruusuilla tanssimista. Puolisen vuotta sitten parisuhde muuttui monisuhteeksi Sashan ruvetessa seurustelemaan myös Natashan kanssa, mikä on ollut Zukhumarille selvästi vaikeaa. Myös muut ovat saaneet huomata, että Zukhumar ja Natasha eivät oikein tiedä miten olla toistensa seurassa ja nämä mieluummin välttelevät toisiaan, varsinkin Sashan ollessa näiden keskiössä.

Toinen kenen kanssa Zukhumar ei tiedä miten olla on Kuanysh, tämän serkku. Kuuleman mukaan kaksikko oli läheinen nuoruudessaan, mutta jotain on tapahtunut ennen akatemialle tulemista. Kuanysh peittää heikosti katkeruutensa Zukhumaria kohtaan, mutta mieluummin Zukhumar välttelee asioiden käsittelyä ja sukeltaa pää edellä seuraavaan seikkailuun ystäviensä kanssa.


Fedja eli Fedor Artemovitš Ivanenko, 31 v.

Ivanenkot ovat Donin seudun ruohoaroilta kotoisin oleva vanha kasakkasuku. Suvussa on ollut useita kasakka-atamaaneja, eli kasakoiden ratsujoukon ja samalla kasakkayhteisön johtajia. Vaikka kasakat eivät ole erityisen tunnettuja tai arvostettuja, mutta kasakoiden ratsujoukoilla on legendaarinen maine ratsastajina ja sotureina. Petrogradissa toimiva kasakkakaarti, eli tsaarin henkivartijakaarti on yksi Venäjän arvostetuimmista sotilasosastoista. Fedja on nykyisen kasakka-atamaanin esikoinen ja tuleva atamaani.

Fedja on varsin avoin ja tietyllä tapaa varsin aurinkoinen persoona, jonka on melko vaikea pysyä hiljaa. Hän on miehinen mies, sotilas viimeiseen hengenvetoon ja syntynyt johtajaksi.

Kasakkakaartin luutnantti Ivanenko on vastuussa Olga Romanovan Akatemialla opiskeluun liittyvistä turvajärjestelyistä ja aloitti opintonsa Akatemialla samaan aikaan Olgan kanssa. He eivät kuitenkaan vietä aikaa yhdessä, vaan Fedja viihtyy paljon paremmin Innan seurassa. Fedja kuitenkin tuntuu sopivan seuraan kuin seuraan, ja kerrotaan hänen jopa saaneen kehuja professori Nowakowskilta.


Milana Artemovna Ivanenko, 31 v.

Donin alueen ruohoaroilta kotoisin oleva kasakkasukuun syntynyt Milana on Fedjan kaksonen, joskin syntynyt hieman veljensä jälkeen. Kouluun tullessaan he olivat varsin erottamattomat, tai ainakin Milana viihtyi Fedjan varjossa ensimmäiset kuukaudet koululla. Nykyisin, veljensä selväksi ärsytykseksi, sisko on alkanut viettää vapaammin aikaa itsekseen tai omien ystäviensä kanssa.

Milana on karttografi, eli taitava kartanpiirtäjä ja -lukija. Tämä taito ei ole mitenkään yleistä tai itsestäänselvää. Nainen jaksaisi puhua kartoista ja maailmalla matkaamisesta koska vaan ja kelle vaan, vaikka ei olekaan itse koskaan matkustellut. Akatemialle pääsy onkin ollut Milanalle varsinainen seikkailu, sillä hän on kauempana kotoa kuin koskaan aiemmin! Ehkä tämä selittää sen, miksi Milana rakastaa Intun kulttuurin ja filosofian kursseja, tai on aina valmis kuuntelemaan eri maista ja kulttuureista kerrottavia juttuja.


Ksenja eli Oksana Vladimirovna Komorova, 24 v.

Jos yläluokkaisen vastuuttomalla taiteilijarenttuudelle antaisi kasvot, ne olisivat Oksana Vlamidirovnan. Neitokaisen elämä tuntuu olevan pelkkää moraalitonta viihdettä ilman häivähdystäkään velvollisuuksista. Onkohan sillä syfilis kun se tapaa suojata silmiään tummennetuilla laseilla? Ei yllättäisi.

Kaikki piireistä tulevat saattavat hämärästi muistaa Ksenjan kohauttaneen 16-vuotispäivillään juomalla itsensä kaatokänniin ja rietastelemalla puutarhassa. Pian tämän jälkeen tyttö katosi maisemista ja päätyi Pariisiin - tuonne dekadenssin keskukseen. Moni paheksuu Ksenjan ulosantia, mutta se ei tunnu neitosta hetkauttavan. Sen sijaan, mikäli joskus tulet tarvinneeksi jotakin, jota Pietarista on vaikea hankkia, on Ksenja nainen, jonka puoleen kääntyä.

Lara, Zukhumar ja Ksenja muodostavat eräänlaisen kauhukakarakolmikon ja vaikuttaa olevan läheinen myös uuden outolintu Anjan kanssa.

Ksenjan puolustukseksi on sanottava vielä, että jos ei muuta, niin onhan se rikas, aatelinen ja älykäs.


Anja eli Anna Ivanovna Galkina, 19 v.

Anja on outolintu, joka aloitti opintonsa Akatemialla vasta tänä syksynä. Ilmeisesti hän on jotakin (todennäköisesti kaukaista) sukua pahamaineselle taistelutaitojen opettaja Nowakowskille, joka katsoo tytön perään. Kukaan ei ole oikein saanut selvää näiden kahden suhteesta, eikä kumpikaan ole oma-aloitteisesti selittänyt asiaa.

Anjasta paistaa toisinaan läpi huono kasvatus: hän kiroaa tarpeettoman usein, pitää kyynärpäitä pöydällä ja kerran jopa kaivoi nenäänsä oppitunnilla! Nowakowskin suojatin asema ei varmastikaan ole se kaikista lempein, mutta eiköhän mies vielä kouli siitä ihan kelpo kansalaisen. Anja on läheinen Ksenjan kanssa, mikä ei ehkä yllätä ketään.


Jasha eli Jakov Danilovits Bajetsov, 44 v.

Korkea-arvoisen aatelissuvun vesa liikkuu piireissä kuin piireissä sujuvasti miellyttävän käytöksensä ja erinomaisten keskustelutaitojensa ansiosta. Ilkeämielisemmät voisivat kutsua Jashaa jopa lipeväksi, mutta yleensä ottaen häntä pidetään mukavana miehenä, jonka kanssa on helppo tulla toimeen.

Akatemialla Jasha on löytänyt nopeasti paikkansa ja tuntuu löytävän jotakin puhuttavaa kenen tahansa kanssa - puheliaaksi mieheksi hän on kuitenkin hyvin vaitovainen omista asioista. Vaikka Jasha on sosiaalinen ja pidetty, tuntuu tässä kuitenkin leijuvan jonkinlainen intensiivinen synkkyys. Luultavasti kuitenkin ainoa, joka näkee kunnolla myös Jashan synkemmän puolen, on tämän kumppani Faina, jonka yleensä varsin reipas luonne tuntuu surkastuvan Jashan läheisyydessä. Pariskunta viettää kuitenkin tiiviisti paljon aikaa yhdessä ja monet ovat alkaneet hieman ihmetellä, ettei pariskunta ole avioitunut pitkästä seurustelustaan huolimatta - eikö jo olisi aika viettää häitä?


Faina Voprova, 30 v.

Reipas ja määrätietoinen Faina on syntyjään karjalaista sukua, mutta muuttanut jo nuorena Pietarin parempiin piireihin. Fainan kaipuu Karjalan kankaille ja omille juurilleen on saanut helpotusta akatemiassa tämän tutustuttua Iivari Ahtovitsiin. Tämä viinaan menevä, varsin juro mies, onkin ottanut Fainan usein seurakseen retkilleen Akatemian ympäristössä sijaitseviin metsiin ja kertonut auliisti noidan esi-isien tavoista. Luonto on selvästi lähellä Fainan sydäntä ja tämän kaipuu juurilleen käsin kosketeltavaa. Myös rauhanasia tuntuu olevan Fainalle tärkeä ja hän onkin löytänyt tiensä Mitjan vetämään löyhään piiriin, jossa näistä asioista keskustellaan.

Faina liikkuu usein akatemialla yhdessä kumppaninsa Jashan kanssa ja moni odottaakin, eikö pari jo pian päätä hääpäivästään. Jashan seurassa naisesta tulee kuitenkin hiljainen ja arka, mikä kummastuttaa monia, melko suoriakin sivautuksia naiselta saaneita.


Andrei Jakovits Sorokin, 43 v.

Jo pari vuosikymmentä sukunsa päänä toimineen Andrein elämä ei ole ollut helppoa. Sorokinit olivat vielä muutama sukupolvi sitten hyvässä asemassa Petrogradin hovissa, mutta suvun status on suorastaan romahtanut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Andrei on vielä saanut säilytettyä suvun paikan hovipiireissä, mutta on julkinen salaisuus, ettei Sorokineilla mene hyvin. Reilu kaksikymmentä vuotta sitten Andrei menetti ensin isänsä äkilliselle sairaskohtaukselle ja viikon sisään upiór tappoi Andrein nuorimman tyttären Galinan. Sen jälkeen Andrein vaimo Torja alkoi tuhlata suvun rahoja oikein olan takaa, ja Andrein ainoa elossa oleva lapsi, nyt jo aikuinen tytär Zoja, on myös herättänyt paheksuntaa paremmissa piireissä holtittomalla käytöksellään - niinkin paljon, että Andrei lopulta lähetti tämän Euroopankiertueelle, jottei tämä aiheuttaisi suvulle enempää ongelmia Venäjällä.

Kaikesta huolimatta Andreista ei päällepäin usein huomaa, että tätä vaivaisivat minkäänlaiset murheet tai huolet. Jo useamman vuoden Akatemialla opiskellut mies on hyväntuulinen ja ystävällinen useimmille. Ainoa poikkeus sääntöön vaikuttaa olevan Ustinka, jonka kanssa Andreilla on selvästi viileät välit. Syykin siihen tiedetään, sillä Andrein ja Ustinkan lapset ovat keskenään kihloissa, ja siinä missä Andrei kannattaa lasten kihlautumista, Ustinkan tunteet asiasta ovat päinvastaiset. Onkin Andrein onni, että tunnetusti ikivanhoja sopimuksia ei noin vain pureta.

Parin viime kuukauden aikana Andrei on ollut tavanomaista tunteellisemman oloinen, niin hyvässä kuin pahassa. Joskus tämä vaikuttaa aivan maansa myyneeltä, toisinaan tämä taas haaveilee hymyillen ties mistä. Näin äkilliset mielialanvaihtelut eivät ole tyypillisiä Andreille eikä syitä niihin tiedä edes Andrein hyvä ystävä Lev.


Ustinka eli Justina Dimitrovna Zhukova, 45 v.

Ustinka jäi leskeksi noin 18 vuotta sitten, kun tämän aviomies tippui humalapäissään rotkoon. Ustinka ei jäänyt kauaksi aikaa suremaan miestään vaan lähti pian kiertämään Venäjää ja etsimään itseään, ja Akatemiallakin Ustinka on opiskellut useampaan otteeseen viimeisten vuosikymmenien aikana. Ustinka on myös onnistunut kovalla työllä nostamaan sukunsa vihdoinkin mukaan Petrogradin hovipiireihin, vaikka suvun asumukset sijaitsevatkin yhä Moskovassa. Zhukov-suvun pään titteli on edelleen Ustinkan isällä Dimitrillä, mutta kuinka kauan?

Kylmänkohteliaasta Ustinkasta ei hevin uskoisi, että tämä on äiti, sillä naiselta tuntuu puuttuvan lähes kaikki tyypillisen äidillinen lämpeys jopa omaa tytärtään kohtaan. Useampi onkin päässyt todistamaan Ustinkan ja Lizan riitoja, jotka ovat toisinaan saaneet jopa yleensä hyvätapaisen Ustinkan huutamaan kovaan ääneen. Riitojen viimeaikaisin syy on ollut Lizan ja Zoja Andreinovna Sorokinan kihlaus, mistä Ustinka ei pidä laisinkaan. Koska kyseessä kuitenkin on sukujen välinen vanha kihlaussopimus, ei Ustinkan protestointi yksinään ole riittänyt kihlauksen purkamiseen. Ustinkan ystävät, kuten Lev ja Jasha, ovatkin varmasti saaneet kuulla osansa ja enemmänkin Ustinkan valituksesta aiheesta.

Ustinka ei ole pitänyt salaisuutena sitä, miten tärkeitä perinteet ja hyvät tavat hänelle oikein ovat. Ustinka selkeästi uskoo siihen, että yksilön on aina ensisijaisesti toimittava koko Venäjän parhaaksi, sitten oman sukunsa parhaaksi ja vasta viimeisenä omaksi parhaakseen. Muutoinkin Ustinkasta huomaa, että hän on saanut hyvin perinteisen aatelisen kasvatuksen ja useammin kuin kerran Ustinka on nähty tuijottamassa kylmästi niin Akatemialla opiskelevia rahvaita kuin julkivampyyri Tjomaakin, aivan kuin hän vain odottaisi, että nämä tekisivät jonkin virheen joka todistaisi, etteivät nämä ole tarpeeksi hyviä edes hengittämään samaa ilmaa todellisten aatelisten kanssa.


Liza eli Jelizaveta Vladimirovna Zhukova, 27 v.

Liza on ollut syntymästään asti kihlattu Sorokinin suvun perijälle Zojalle, kiitos sukujen välisen vuosisatoja vanhan kihlaussopimuksen. Vielä kesällä Liza ei ollut asiasta kovin innostuneen kuuloinen, mutta näin loppuvuodesta kellossa on ollut aivan eri ääni ja Liza on hehkuttanut kihlattunsa ihanuutta kaikille, jotka ovat häntä jaksaneet kuunnella. Liza myös lähettelee Eurooppaa kiertävälle rakkaalleen useita kirjeitä joka päivä ja kihlapari suunnittelee kuulemma häitään heti ensi vuoden puolelle. Kuka sanoikaan, etteivät järjestetyt avioliitot voi olla myös rakkausavioliittoja?

Oppituntien ulkopuolella Liza on aurinkoinen eikä tämän seurassa tule hevin tylsää. Oppitunneilla taas fiksummat ovat oppineet jo välttämään Lizan vieressä istumista, sillä taikuus ei ole Lizan vahvinta alaa ja tämän yritykset käyttää magiaa päättyvät toisinaan melko räjähtävästi - joko Lizan loitsut menevät pieleen tai sitten Lizalta palavat hermot täysin, kun mikään ei toimi niin kuin pitäisi. Syksyllä alkaneesta modernin magian oppitunnista Liza on ollut huomattavan innoissaan, kai toivoen, että sauvalla taikominen onnistuisi paremmin kuin perinteisin keinoin.

10-vuotiaana puoliorvoksi jääneellä Lizalla on selvästi viileät välit äitinsä Ustinkan kanssa, mutta onnekseen Liza on löytänyt kohtalontoverin ja hyvän ystävän toisesta Akatemian puoliorvosta, ikätoveristaan Arsenista. Sosiaalisesti taitavalta Lizalta ei tunnu ystäviä puuttuvan, sillä tämä viettää aikaa niin Sonjan, Natashan, Felixin kuin Katjankin seurassa sekä Akatemian epävirallisessa opintopiirissä. Turhautuessaan Lizalla on ollut tapana purkaa ärtymystään etenkin Agdaan, joskin syy siihen, miksi juuri tämä on valikoitunut Lizan raivon tyypilliseksi kohteeksi, ei ole monelle selvinnyt.


Ira eli Irina Antonovna Grigoreva, 22 v.

Iran vanhemmat kuolivat Iran ollessa hyvin nuori ja tyttö onkin kasvanut serkkunsa ja tämän miehen luona Laatokan rannalla. Vaikka Iran lähtökohdat elämään olivatkin melko ankeat, on tämä onnistunut kapuamaan jo melko korkealla: Akatemian ovet aukesivat hänelle heti Iran täytettyä 18, vaikka Iralla ei ole varaa maksaa omia lukukausimaksujaan, ja nyt Ira on saanut parhaaksi ystäväkseen itse prinsessa Olga Nikolajevnan. Kärkkäimmät kielet väittävätkin, että Ira on vain kiipuri, joka on Olgan ystävä vain parantaakseen omaa asemaansa, mutta Ira on aina kiivaasti kieltänyt nämä väitteet, vannoen, että hänen ja Olgan ystävyys on totisinta totta.

Ira on aina ollut äänekkäästi vanhan venäläisen taikuuden puolestapuhuja eikä tätä ole tuntunut kiinnostavan tippaakaan modernin magian opettelu. Toisin kuin ehkä moni muu vanhoillisvenäläismielinen, Ira ei kuitenkaan ole äänekkäästi tuominnut niitä, joita moderni magia kiinnostaa. Muutenkin Ira vaikuttaa olevan avoin muutoksille, mistä kielii sekin, että tämän läheiseksi ystäväksi on nopeasti noussut vain pari kuukautta sitten koululle saapunut rahvas Agda. Ira, Agda ja Olga ovatkin nykyään hyvin tiivis ystäväpari. Tarkkasilmäisimmät ovat huomanneet, että ystäviensä lisäksi Ira viettää hämmentävänkin paljon aikaa liemin opettaja Kostjan kanssa, usein johonkin Akatemian huoneeseen lukkiintuneena, eikä kumpikaan ole koskaan vaivautunut selittämään kenellekään, mitä suljettujen ovien takana oikein tapahtuu.


Agda Pohjanpää, 21 v.

Agda on yksi harvoista akatemialla, joka ei ole aatelisesta suvusta, mutta nuori nainen on nopeasti kotiutunut akatemialle syksyn aikana. Aina niin utelias Agda on innoissaan kaikista kursseista, kyselee tutkimuksista, imee tietoa itseensä kuin sieni, on ilmiselvän täpinöissään saadessaan opiskella Venäjän arvostetuimmassa akatemiassa. Kotipuolessa Suomessa ei ole tällaisia hienoja oppilaitoksilla, varsinkaan taikovien puolella.

Monien mielestä Agda osaa olla hieman lapsellinen, liian naiivi ja helposti johdateltavissa, mutta tästä ei vaan voi olla pitämättä. Vaikka Agda ei arastele lähestyä juttumielessä ketä vain on tämä löytänyt lähimmät ystävänsä Olgasta ja Irasta.

Ihan kaikkien kanssa Agda ei kuitenkaan tule toimeen, sillä Liza on jostain syystä ottanut tämän silmätikuksi. Muut ovat saaneet kuulla Lizan valittavan kovaan ääneen miten rahvaan ei pitäisi saada opiskella Venäjän parhaimmassa taika-akatemiassa, mutta Agda ei ole lähtenyt tähän kinasteluun, vaan mieluummin välttelee Lizaa.

Agdan hyväntuulisuutta on syksyn aikana varjostanut useammin ilmenevät muistikatkokset. Hän on toistanut juuri sanottuja asioita, unohtanut muistiinpanovälineensä, kadottanut ajan käyskennellessään metsässä. Tämä on selvästi ahdistanut Agdaa, vaikka hän yrittääkin pitää positiivista ilmettä yllä.


Alisher Ibraev, 34 v.

Kazakstanilaissyntyinen, mutta äitinsä puolelta venäläisaatelinen Alisher palasi syksyllä Akatemialla opiskelemaan muistonsa menettäneenä. Monenlaisista yrityksistä huolimatta syytä tai ratkaisua muistiongelmiin ei ole löytynyt, mikä selvästi turhauttaa Alisheria huomattavasti. Viimeisimpänä avunantajana on ollut Akatemian mielimagian opettaja Lara. Alisher on usein uppoutuneena kirjojen ja omien muistiinpanojensa pariin, yrittäen selvästi löytää keinon saada muistonsa takaisin. Muutos entiseen on melkoin. Aiemmin Alisher oli suustaan kärkäs ja kova väittelemään aiheesta kuin aiheesta, mutta tuo aatteen palo vaikuttaa nyt tukahtuneen.

Muistojen menettäminen on vaikuttanut myös Alisherin opetukseen, sillä oppitunneilla on välillä vaikeaa pysyä kärryillä, jos on unohtanut oppiaineen perusteetkin. Joillekin kursseille, kuten Nowakowskin vetämälle taistelutaitojen kurssille, Alisherilta ja tämän kohtalontoveri Serikiltä evättiin pääsy heti näiden palattua. Alisher ja Serik ovatkin pyrkineet paikkaamaan muistikatkonsa aiheuttamia oppisvaikeuksia pyörimällä aktiivisesti Akatemian epävirallisessa opintopiirissä.

Alisheria näkee nykyään enää harvoin Akatemialla ilman, että Serik on tämän rinnalla. Kaksikon seurassa on usein myös Alisherin serkku Dunja, ja myös Irene ja Dima nähdään usein saman pöydän ääressä muistinsamenettäneiden kazakstanilaisten seurassa.


Serik Tsoy, 34 v.

Samoin kuin Alisher, myös Serik menetti muistinsa mystisesti alkusyksyllä käydessään kotimaassaan Kazakstanissa. On yleisesti tiedossa, että Serik ja Alisher ovat syksyn mittaan saaneet takaisin muistoja, ja yhtä yleisessä tiedossa on sekin, että näiden takaisin saamat muistot eivät läheskään aina palaudu oikealle henkilölle: Serik on muistanut Alisherin kokemia asioita ja toisinpäin. Toistaiseksi kukaan Akatemialla ei kuitenkaan ole osannut selittää, mistä tämä oikein voi johtua.

Muistojen katoaminen ei kuitenkaan ole näyttänyt vaivaavan Serikiä läheskään yhtä paljon kuin se vaivaa Alisheria. Serik on useampaan otteeseen vitsaillut siitä, että ainakin hän nyt saa mahdollisuuden aloittaa elämänsä puhtaalta pöydältä, eikä mies ole pyrkinyt kaivamaan muista jokaista tiedonmurua siitä, millainen ihminen hän oli ennen muistojen katoamista. Monin tavoin Serik vaikuttaakin jopa huolettomammalta kuin mitä hän oli ennen syksyä, sillä aiemmin tämä oli varautuneempi ja taipuvainen syvällisiin keskusteluihin harvojen ja valittujen kanssa. Täysin huoleton muistinmenetyksensä suhteen Serik ei kuitenkaan taida olla, sillä Alisherin tavoin tämäkin viettää paljon aikaa kirjojen parissa.

Serik ja Irene vaikuttivat olevan hyvissä väleissä jo ennen Serikin muistinmenetystä, ja sen jälkeen heidän keskusteluihinsa ovat ottaneet luonnollisesti osaa myös Dima ja Alisher. Serik vaikuttaa myös olevan läheinen Dunjan kanssa, ja Serik, Alisher ja Dunja viettävät reilusti aikaa keskenään. Ehkä kazakstanilaisuus yhdistää, etenkin nyt, kun kesällä Kazakstanissa oli jonkinlaisia protesteja alueen uusia lakeja vastaan.


Tjoma eli Artemij Valerievits Vezherov, näyttää n. 20 v.

Tjoma kuuluu Vezherovin vampyyrisukuun, joka polveutuu itse tsaarin neuvonantajasta, Kasshei Kuolemattomasta. Novgorodin alueella vaikuttava aatelissuku on onnistunut haalimaan vaikutusvaltaa niin hovissa kuin seurapiireissäkin, vaikka suku koostuu yksinomaan taikamaailman avoimesti vihaamista vampyyreistä. Suvun asemasta huolimatta moni tyytyy kuitenkin korkeintaan sietämään heitä ja ystävyyssuhteet Vezherovien kanssa ovat harvassa. Suku saa kiittää suoralta olentovihalta turvatusta asemastaan yksinomaan Kasshei Kuolematonta, joka on vaikuttanut hovissa jo vuodesta 1613 saakka. Suvun asemaa pönkittää ja vakauttaa lisäksi tiivis ja jo vuosisatoja jatkunut yhteistyö Kamenovin aatelissuvun kanssa.

Akatemialla Tjoma nähdään erityisesti Genjan, Diman, Natashan, Sashan ja Irenen muodostamassa ystäväporukassa. Muutoin vapaa-ajallaan Tjoman voi löytää huoneestaan maalaamasta. Hän tuntuu myös mielellään istuvan iltaa rehtorin kanssa ja kohtelee tätä selvästi tuttavallisesti. Viime aikoina myös Nikita on nähty usein Tjoman seurassa. Kenellekään ei myöskään liene mikään yllätys, että Lara ja Tjoma eivät tule toimeen, vaan olentometsästäjä ja vampyyri kyräilevät lähes jatkuvasti puolin ja toisin.

Vampyyriudestaan huolimattakin on ihme, että jotkut sentään tuntuvat viihtyvän Tjoman seurassa, sillä tämä näyttää usein vähintäänkin välinpitämättömältä ympärillään olevia ihmisiä kohtaan. Tjoman katse tuntuu silti aina löytävän kohteen, jota tarkkailla ja usein myös arvostella äänettömästi, vaikka hän antaakin käytöksellään ymmärtää, etteivät ihmisten asiat voisi häntä hetkauttaa.

Viime aikoina akatemialla on puhuttanut lehdissä kirjoitettu juttu Pietarissa tapahtuneista jästikatulasten murhasta. Syyllisen epäillään olleen vampyyri ja asian piilottelu jästeiltä on aiheuttanut taikahallinnolle lisätyötä ja harmaita hiuksia. Vaikka kukaan ei osoitakaan murhista syyttävää sormea Tjomaa kohti, tällaiset uutiset ovat omiaan nostamaan olentovihamielisyyden pintaan. Eihän sitä koskaan voi tietää, milloin pimeyden olennoilla napsahtaa päässä, vaikka onneksi akatemian suojaloitsut pitävät huolta siitä, ettei Tjoma voi pääse vahingoittamaan ketään.


Kuanysh Smagululy, 31 v.

Kuanysh selvästi inhoaa sitä, miten kaikki tuntuvat tietävän Kazakstanista vain muutaman asian ja yksi niistä asioista on Smagul-suvun erityistaito lohikäärmelaulanta, ja miten hän joutuu uusille tuttavuuksille myöntämään, ettei hän pysty siihen, kun vastapuoli pyytää demonstraatiota. Katkeruutta on ilmassa niin sukua kuin myös serkkua Zukhumaria kohtaan, eikä Kuanysh ole tiedättävästi edes käynyt kotipuolessa akatemialle saapumisen jälkeen.

Mies saapui akatemialle parisen vuotta sitten ja on löytänyt paikkansa tutkimuslaboratoriosta. Syrjäänvetäytyvä ja vähän jopa surumielinen Kuanysh viihtyy parhaiten tutkimusryhmäläisten seurassa, eikä helposti hakeudu muiden seuraan, vaan mieluummin tämä lähtee pitkälle kävelylle, kuin jää viettämään iltaa isolla porukalla. Sentään Mishalle mies tuntuu puhuvan enemmänkin kuin vain pakon edestä, mutta jos joku kyselee tutkimuksista voi pian löytää itsensä avustamasta milloin missäkin tutkimuksessa.

Tarkkamuistisemmat voivat muistaa Kuanyshin ahkeran kirjevaihdon akatemialla saapuessaan, mutta se loppui yhtäkkiä kuin seinään, eikä tämä tunnu innostuvan enää mistään niin paljon, kuin mitä kirjeiden saaminen sytytti miehessä. Rakkaushuoliako?


Genja eli Gennadi Nazarovits Kamenov, 30 v.

Genja on Novgorodin aluetta hallitsevan Kamenovin aatelissuvun ainoa perillinen ja osalle tuttu hovista jo 12 vuoden ajalta. Kamenovin suku on tunnettu pimeän magian asiantuntijuudestaan ja Genja näyttää juuri siltä, miltä voisi olettaa tällaiseen sukuun kuuluvan näyttävän. Toisen synkkä olemus saa tämän vaikuttamaan vaikeasti lähestyttävältä ja ajoittain jopa luotaantyöntävältä, minkä vuoksi moni epäröi tehdä Genjan kanssa lähempää tuttavuutta, vaikka tämän lapsuudenystäviin kuuluvat Dima, Natasha ja Sasha vannovatkin hänen olevan ihan hyvää seuraa.

Huhutaan kuitenkin, että Kamenovien elämää varjostaisi sukukirous, jonka myötä moni Kamenov olisi menettänyt joko järkensä tai henkensä jo nuorella iällä. Genjakin on vaikuttanut viime aikoina poissaolevalta, erityisesti sen jälkeen, kun hän kävi muutama viikko sitten kotona. Liekö perhepiirissä tapahtunut jotain ja mahtaako kirouksella olla jotain tekemistä asian kanssa?

Akatemialla kaikki ovat tunteneet Genjan jo useamman vuoden - kaikki paitsi Nikita. Moni onkin miettinyt, mikä on saanut akatemialla vasta aloittaneen Nikitan lähestymään juuri tätä. Genja viettää yleensä paljon aikaa erityisesti Tjoman seurassa, eikä Genjalla tunnu olevan mitään Tjoman vampyyriutta vastaan. Kamenovit tuntien ketään ei tosin ihmetytä, että pimeään magiaan erikoistuneen suvun lähipiiriin kuuluu myös pimeyden olentoja. Kaksikon ystävyys ei kuitenkaan tee Genjasta yhtään helpommin lähestyttävää, sillä kuka haluaisi vapaaehtoisesti kaveerata vampyyrin kanssa? Sentään koulun rehtori on Kamenovien perhetuttu, ja kaiken lisäksi Genjan kummitäti, joten ei Genja aivan täysin tärähtänyt kummajainen voi olla. Genjalla onkin usein tapana istua alas juttelemaan Nadjan kanssa kahden kesken.


Inna eli Inessa Mihailovna Ohotnikova, 38 v.

Vaikka Ohotnikovien suvun maat sijaitsevat Uralilla, tuntuu suurin osa suvun edustajista asuvan Petrogradissa. Innalla tuntuu riittävän sisaruksia, serkkuja ja muita sukulaisia joka lähtöön. Hän itse on opiskellut ja tehnyt tuonpuoleiseen liittyvää tutkimusta jo pitkään akatemialla, missä hänen pikkusiskonsa Lara puolestaan opettaa nyt mielimagiaa.

Inna on ystävällinen ja pidetty. Hän innostuu helposti ja puhuu mielellään kaikesta taikuuteen liittyvästä, mutta erityisesti ennustukset ja tuonpuoleinen ovat hänen palavan kiinnostuksensa kohteita. Innalla on tapana ennustaa halukkaille ja vaikka kyseessä olisi kevyt seurapiirileikki, tuntuvat hänen ennustuksensa usein osuvan kohdalleen. Inna on lahjakas meedio, jolla on synnynnäinen herkkyys löytää yhteys kuolleiden sieluihin. Yhteyden ottaminen tuonpuoleiseen on kuitenkin aina arvaamatonta ja epävarmaa, eivätkä kuolleet aina osaa tai halua vastata kutsuun. Inna on kuitenkin järjestänyt toisinaan Akatemiallakin spiritistisiä istuntoja.

Innan pitkäaikainen kihlattu Ruslan Stepanovits Ibitski oli olentometsästäjä ja hänen sisarensa Laran työpari. Ruslan sai surmansa muutama vuosi sitten ja Inna näyttää päässeen asiasta paljon sisartaan paremmin yli. Inna viihtyy hyvin vampyyri Tjoman seurassa, mikä selvästi raivostuttaa hänen siskoaan, mikä tuntuu huvittavan sekä Innaa että Tjomaa. Yleensä Inna viettää aikaa etenkin Fedjan seurassa, mutta viihtyy myös Milanan tai Sashan seurassa.


Nikita Oleksandrovits Vasylyk, 23 v.

Minskistä kotoisin oleva Nikita saapui Akatemialla vasta alle kaksi kuukautta sitten. Tämä hämmensi monia, ei niinkään sen vuoksi, että Nikita saapui kesken lukukauden, vaan enemmän siksi, että Vasylykit ovat viimeisten parin sukupolven aikana eurooppalaistuneet huomattavasti eikä näitä ole pahemmin Petrogradissa näkynyt. Kukaan tuskin olisi osannut odottaa, että suvun perijä lähetettäisiin äkisti äiti-Venäjän huomiin. Uudet tuulet ovat puhaltaneet suvun Manner-Euroopan suuntaan ja Nikitakin on tunnetusti käynyt koulunsa Beauxbatonissa. Nuorimies kantaakin mukanaan taikasauvaansa, joskaan ei juurikaan käytä sitä - ei edes modernin magian oppitunneilla, joille tämä on halunnut osallistua: helpompaa kurssisuoritusta lienee harva nähnyt.

Nikita on ollut Akatemialla sosiaalinen ja puhunut paljon, mutta sanonut vähän. Hänet on usein nähty juttelemassa syvällisesti niin synkeän Genjan kuin Akatemian julkivampyyri Tjoman kanssa. Liekö kyse mannermaisesta kohteliaisuudesta vai puuttuko nuorukaiselta vain itsesuojeluvaisto, sitä ei moni tiedä. Muutoinkin Nikita on nostattanut muutamia kulmakarvoja omituisella käytöksellään, sillä joskus tämä ei reagoi ympäristöönsä laisinkaan pitkiin aikoihin ja toisinaan tämä saattaa vain kesken keskustelun tai oppitunnin nousta ylös ja marssia ulos, josta nuorukainen palaa vasta useamman tunnin jälkeen ilman sen suurempia selityksiä.

Tarkkasilmäisimmät ovat myös voineet bongata, että Nikita on viime viikkojen aikana selvästi vältellyt koulun liemien opettajaa Kostjaa. Myös Andrein Nikita tuntuu kiertävän kaukaa aina kun mahdollista - liekö kyseessä jonkinmoista sukukitkaa, sillä Vasylykit ovat sukua Andrein vaimolle Torjalle, jonka kanssa Andrei ei juorujen mukaan itse ole hyvissä väleissä.


NPC-hahmoja, jotka useimmat tietävät

Lakinoita ja Akatemian entinen opiskelija Nonna Vasiljevna Turgeneva, 26 v.

Turgenev & Turgenevan lakitoimisto on yksi Petrogradin vanhemmista ja arvostetuimmasta lakitoimistosta, joka hoitaa monen aatelissuvun asioita. Lakitoimisto on hyvin tarkka maineestaan ja valitsee huolellisesti asiakkaansa. Akatemian entinen opiskelija Nonna Vasilijevna on nuoresta iästään huolimatta noussut isänsä kuoleman jälkeen setänsä rinnalle lakitoimiston johtoon ja on tarttunut varmalla otteella lakivelhon töihin. Nonna on vielä lakivelhoksi ryhmisen jälkeenkin pyörinyt toisinaan Akatemialla suorittamassa yksittäisiä kursseja, joten suurimmalle osalle akatemialaisista hän on ennestään tuttu.

Luonteeltaan Nonna on hyväntuulinen, ystävällinen ja helposti lähestyttävä ja tuntuu tulevan kaikkien kanssa toimeen. Moni akatemialainen on ehtinyt istua Nonnan kanssa pelipöydissä tai vaan juttelemassa ja juoruilemassa.


Parantaja ja tsaarittaren neuvonantaja Grisha, eli Grigori Jemifovits Rasputin

Grigori Jemifovits on tsaarittaren neuvonantaja ja yksi hovin kiistanalaisimpia hahmoja. Hänen ympärillään liikkuu jatkuvasti skandaalinkäryisiä puheita erilaisista hurjista juomingeista, omituisista kulttimaisista rituaaleista, rakkausjutuista, jopa hänen suhteestaan tsaarittareen ja Romanovin prinsessoihin... Jatkuvat skandaalit ovat alkaneet herättää yhä voimakkaampaa paheksuntaa ja arvostelua ja yhä useampi aatelisvelho on alkanut vaatia, että Grigori Jemifovitsin sekoilulle on laitettava piste. Arvostelua on herättänyt myös se, miten paljon tsaaritar kuuntelee Grigori Jemifovitsia: moni on alkanut huolestua, missä vaiheessa Grigori Jemifovitsin toiminta rikkoo jo puuttumattomuussopimustakin.

Grigori Jemifovits on kuitenkin myös Venäjän mahtavimpana pidetty parantaja, jota kunnioitetaan ja ihaillaan laajasti. Tosin viime vuosina on alettu kuiskia hänen hukuttaneen kaikki parantajanlahjansa pulloon, mitä tukee ainakin se ettei hän ole saanut parannettua tsarevits Aleksein hemofiliaa. Mutta Grigori Jemifovitsin ansiot niin parantajana kuin älykkäänä valtiomiehenä ja voimakkaana velhona ovat kiistattomia, eivätkä edes hänen pahimmat kriitikkonsa voi täysin sivuuttaa tätä.

Kaikesta kiistanalaisuudestaan huolimatta Grisha on karismaattinen ja nauttii laajaa kunnioitusta ja ihailua. Parhaimmillaan hän on erittäin miellyttävä seuramies, joka pystyy keskustelemaan mistä tahansa kenen tahansa kanssa. Kaikki akatemialla tuntevat hänet ainakin ulkonäöltä ja maineelta, onhan hänen kuvansa ja nimensä jatkuvasti lehdissä.

Pelinjohdon saat kiinni osoitteesta taika.akatemia[at]gmail.com
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!